Forside

Fra Den Fælleskommunale Rammearkitektur
Skift til: Navigation, Søgning
[April 2018] beta.rammearkitektur.dk er under løbende opdatering og optimering for at gøre den nemmere at bruge, mere fyldestgørende og aktuel. Indhold på wiki vil derfor ændres, flyttes, slettes mv. som led i en løbende proces. Hvis der er indhold du ikke kan finde, forslag til nyt indhold på wiki eller andre spørgsmål og input, kontakt venligst: Julie Kristoffersen Bendtsen på jtb@kl.dk

Domæneoversigt

Arbejdsmarked & Erhverv Social & Sundhed Børn & Læring
Miljø, Teknik & Forsyning Demokrati & Involvering Administration & Organisation
Tværgående

Om Wikien

float:left

beta.rammearkitektur.dk er dels en introduktion til Rammearkitekturen, dens baggrund og dens elementer, og dels en guide til hvordan Rammearkitekturen kan implementeres i praksis. Rammearkitekturen er de fælles rammer, vi sætter op for alle, der skal arbejde med kommunale processer og kommunal it. Det er populært sagt den spillebane og de spilleregler, der vil gælde for it til kommunerne fremover. Rammearkitekturen etableres som et fælles regelsæt for, at kommunerne kan opnå bedre, billigere, sammenhængende og forandringsrobuste it-systermer, leveret af et bredt udsnit af leverandører.

Rammearkitekturen udspringer bl.a. af Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi, de Fælleskommunale Arkitekturmål og de Fælleskommunale Arkitekturprincipper. Den fælleskommunale arkitekturstyring og Rammearkitektur er forankret i Kommunernes It-Arkitekturråd, der er et rådgivende organ, som sammen med ledelserne i KL og KOMBIT har et hovedansvar for at udvikle og udbrede rammearkitekturen.

Læs også overordnet om rammearkitekturen og en analogi: skolebyggeri. Læs evt. mere om baggrunden for Rammearkitekturen på rammearkitektur.dk.

Navigation på siderne

Forside
Strategi Forretning Information Applikation Teknologi
Konceptuelt Fælleskommunale Arkitekturmål Hændelsesdrevet arkitektur
Logisk Fælleskommunale Arkitekturprincipper Hovedopgaver
Forretningsprocesser
Procesmønstre
Byggeblokke MOX
Fysisk Støttesystemer
Styring Enterprise arkitektur
Arkitekturstyring
Rammearkitekturen It-arkitekturrådet

EA reolen

Overalt på sitet finder man en EAreol i toppen af siden, hvor der er refereret til andre sider, som er relevante i forhold til den aktuelle side. Struktureringen ift. OIO EA, gør at man kan se om de enkelte sider beskriver emnet fra en forretningsmæssigt eller teknisk vinkel, og om der er tale om et overordnet konceptuelt niveau, eller et konkret fysisk niveau. Læs mere om arkitektureolen på digitaliser.dk